lördag 15 november 2014

EN VANLIG DAG PÅ T/S GUNILLA

Att bo på en båt med 40 andra ungdomar är ett äventyr i sig, ena dagen är inte den andra dagen lik och händelser som hade varit utstickande hemma är vardag här. Jag ska ge er ett exempel.

Häromdagen skulle jag och Ludvig plugga på golvet i min (och Hannas, Annas & Sofias) hytt. Plötsligt fick jag ett sånt där nu-måste-jag-duscha-ryck så jag bytte om och stod i hytten i bara handduk. Medan jag höll på att byta om frågade Sofia från hennes överkoj om inte Ludvig kunde lägga sig ner på golvet istället så hon kunde försöka pricka hans mun med småkex. Tänk er situationen- jag står i handduk och Sofia kastar kex i Ludvigs mun och han ligger på golvet.

Okej, inte superkonstigt kanske men jag har mer. Gabriel kommer in samtidigt som jag tar upp min tvålflaska och undrar vad vi gör. "Pluggar" svarar jag samtidigt som jag placerar min tvålflaska på hans huvud varpå han knäpper sina händer och går runt i hytten samt sjunger "Saaaaantaaa Luciiiaaa, santaaa Luciiaa".

Okej, föreställ er situationen igen- jag står handduk, Sofia försöker att kasta kex i Ludvig mun som för övrigt ligger på golvet och Gabriel går runt med min tvålflaska på huvudet och sjunger luciasånger.

Här kommer Isabelle och Paula in. Dom gör precis som Gabriel gjort en stund innan, alltså frågar vad vi gör. Vi svarar att vi pluggar. Efter en liten konversation bestämmer jag mej för att det är dax att ta min dusch. Gabriel, Isabelle & Paula ställer upp sig i ett luciatåg och eskorterar mej till duschen i en körparad, Gabriel fortfarande med min tvålflaska på huvudet.

Situationen är lite märklig men det är vardag här. Det är mysigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

<3 <3 <3